Werking

iChallenge, wie zijn dat?

iChallenge, dat zijn Michiel, Nathalie en Gaultier die zich fulltime bezig houden met het organiseren van Location Based Citygames, ook wel interactieve stadsspelen genaamd. Het grootste deel van ons aanbod zijn outdoor-citygames, die steeds buiten in open lucht plaatsvinden. In België, maar ook in de BeNeLux en zelfs daarbuiten via een mooi partnernetwerk. Bij de outdoor games kan je kiezen om mét of zonder iChallenge begeleiding te spelen. Daarnaast bieden wij ook enkele indoor Virtual Reality Games aan, waarbij je via een Virtual Reality-bril op je eigen locatie de spelomgeving betreedt. Wij maken en exploiteren GPS-stadsspelen, voor elk budget, voor elke doelgroep, naar ieders wens!

Wat is dat nu, een “interactief stadsspel?”

Al onze spelen zijn digitale spelen, die je speelt op een tablet of smartphone. Alle spelen worden outdoor gespeeld, op enkele uitzonderingen na. We trekken dus de stad in, al kunnen we op jouw vraag ook de mogelijkheden op een ander terrein nagaan. Jouw positie op die buitenlocatie is cruciaal voor het spelverloop. Bij sommige spelen sta je ook in constante verbinding met andere teams. Jij bepaalt dus zelf mee het spelverloop van jouw spel.

We hebben een ruim aanbod aan interactieve citygames, waarbij jong en oud, sportief of minder sportief, teambuilding, vrijgezellen, familie en vriendengroepen altijd wel een geschikte keuze zullen terugvinden.

Hoe gaat zo’n citygame in zijn werk?

Begeleide < > Niet-begeleide spelen (DIY)

Onze spelen worden onderverdeeld in 2 hoofdcategorieën: begeleide spelen, en niet begeleide ofwel “Do It Yourself = DIY” spelen. Wat is het verschil?

Begeleide spelen zijn spelen waarbij iChallenge de hele organisatie van jullie spel voor haar rekening neemt. Van bij je aanvraag gaan we samen op zoek naar de meest geschikte spelformule voor jullie team. Wij verzorgen de al dan niet gepersonaliseerde ontwikkeling van jullie game in de door jullie gekozen stad, voorzien al het nodige spelmateriaal, komen ter plaatse om de speluitleg te verzorgen en de groepen te begeleiden tijdens het spel, waar we op het eind zorgen voor een leuke afronding. De gemaakte foto’s etc krijg je nadien ook toegestuurd.

Niet begeleide-spelen, zijn vooraf standaard opgemaakte spelen die je na reservatie met een handleiding zelf installeert en speelt, zonder assistentie van iChallenge, al kan je deze extra optie wel bijboeken.

Praktisch per spel

Begeleide spelen Outdoor

Voor elk stadsspel geldt dat je minimaal met 3 personen dient te zijn om een gps spel te kunnen spelen. Toch raden wij 6 tot 8 personen aan voor een optimale spelbeleving. Elk spel wordt in 1 of meer teams gespeeld. In sommige spelen moeten de teams samenwerken en creatief denken, in andere spelen wordt vooral tegen mekaar gestreden dankzij een goed uitgebouwde strategie. Doorgaans raden wij teams van 4 à 5 personen aan.
Elk spel duurt 2 uur, maar je dient 3 uur in je planning te voorzien. Dat extra uurtje dient voor de spel- en materiaaluitleg, de teamverdeling, de debriefing, de prijsuitreiking etc. Indien nodig, kunnen we de spelduur altijd inkorten. Jammer genoeg is er tijdens een stadsspel geen mogelijkheid tot een pauze voor drank- of eetaangelegenheden.
Onze GPS spelen zijn mogelijk in het Nederlands, Frans en Engels. Bij sommige spelen kun je ook voor Duits of een combinatie van verschillende talen kiezen.

Wij organiseren GPS-stadsspelen. Dat betekent dat elk spel gespeeld wordt d.m.v tablets die in contact staan met internet en het satellietnetwerk. Daardoor kan jouw positie tijdens het spel altijd bepaald worden, wat voor onze spelen heel belangrijk is om het spel te kunnen spelen.
Na je reservatie zal de spelleider jou op het afgesproken moment op de afgesproken locatie opwachten. Hij zal al het nodige spelmateriaal meebrengen. De spelleider ontvangt jullie hartelijk en geeft nadien de speluitleg van het spel dat jullie kozen, in de taal die jullie kozen.

Nadat werd nagegaan of er nog vragen zijn, zal de spelleider de speeltoestellen opstarten en ook de technische uitleg van de spelen toelichten.

Elk team ontvangt van de spelleider een tablet waarop jij je gekozen spel zal spelen. Geen nood, onze spelen zijn heel gebruiksvriendelijk! Je hoeft werkelijk niets van technologie en tablets af te weten om je rot te amuseren met onze spelen!

Terwijl jij aan de slag gaat met jouw team, blijft de spelanimator ter plekke om jou te assisteren indien nodig. Wanneer de strijd is afgelopen en het spel werd beëindigd, verzamelen jullie terug bij de spelleider die maar al te graag laat weten wie het spel gewonnen heeft! Hij verzamelt ook al het materiaal. In de week na het spel ontvang je al je foto’s en geluidsfragmenten, die bij sommige spelen gemaakt worden.

The Target, Operation Freddy en Escape Game 

Dit zijn creatieve, spannende spelen, waaraan niets kan en moet veranderd worden. Jij hoeft hiervoor na reservatie dus niets meer te doen. Meer uitleg over dit spel kun je terugvinden op de pagina van The Target, Operation Freddy en Escape Game.

PLUS-spelen

Na reservatie ontvang je van ons een mailtje m.b.t. de personalisatie van jullie spel. Wij bezorgen jullie een vragenlijst die je voor een bepaalde deadline dient in te vullen en terug te mailen. Op basis van die vragenlijst, zorgen wij voor de unieke personalisatie van jullie PLUS-spel! Verder rest jou enkel nog af te tellen naar de dag van je groepsactiviteit!

Meer uitleg over onze PLUS-spelen kun je hier terugvinden. Ontdek alles over Freddy PLUS Vrijgezellen Mannen, Freddy PLUS Vrijgezellen Vrouwen, Freddy PLUS Teambuilding of Freddy PLUS Feestvarken.

Op Maat-spelen

Afhankelijk van de graad van personalisatie, bespreken we telefonisch jouw spel of komen wij persoonlijk bij jou langs om samen jouw spel te creëren. Heb je zelf leuke stadsspel opdrachten of GPS game ideeën? Dan gaan we samenwerken om jullie origineel GPS spel onvergetelijk te maken! Indien je een uniek en verbluffend spel wenst maar zelf de tijd niet hebt, bezorgen wij je een lijst met vragen om jullie Op Maat-spel helemaal naar wens op te stellen, of reik je ons een thema aan waarbinnen wij een luxe-spel voor jou ontwikkelen! Wij bruisen immers van de ideeën en opdrachten voor een uniek en spannend stadsspel! Tenzij het spel anders vereist, hoef je nadien ook niets meer te doen!

Bij Team Me Up sturen we graag enkele voorstellen voor vragen en opdrachten, luisteren we naar jullie voorstellen en komen we indien nodig eens langs.

Begeleide spelen Indoor

Ook voor de indoor-spelen voorziet iChallenge al het nodige spelmateriaal. Jullie dienen enkel de locatie met een tafel en stoelen per team te voorzien. Een paar balpennen en wat blanco papier zijn ook altijd mooi meegenomen. Verder zal de spelleider van iChallenge de hele organisatie van jullie game verzorgen. Na reservatie, ontmoeten we mekaar op de afgesproken plaats en tijd. Jij zorgt voor de teamverdeling. Eens iedereen heeft plaatsgenomen , en jawel, jullie mogen een hapje en drankje voor je teamleden voorzien, legt de spelleider het doel en gebruik van het spel en het materiaal uit. Als iedereen er klaar voor is, start de tijd. Het team dat als eerste het doel bereikt, zal de grote winnaar zijn!

Onze begeleide indoor games, ook wel VR-Games genoemd, kun je hier terugvinden. La Casa de Dinero is voor grijpgrage handjes. Wie liever moorden oplost kan zijn gading vinden in Grand Hotel Budapest. Durven jullie de uitdaging aan?

                       

Niet-begeleide Do-It-Yourself Games

Onze niet-begeleide spelen zijn spelen die je zelf kan spelen op je eigen toestel (tablet of smartphone). De locatie kies je uit onze vooraf gemaakte mogelijkheden.  Na reservatie van een spel, ontvang je van iChallenge de uitgebreide spelbeschrijving om je teamgenoten optimaal te teasen en te briefen, en een technische fiche over hoe het spel te installeren en te spelen. Na ontvangst van je betaling ontvang je van ons je unieke spelcode om het spel te starten.

Met hoeveel personen je samen op pad kan, en hoeveel teams per spel er mogelijk zijn, is afhankelijk van het spel dat je kiest. Onze DIY-spelen zijn vooral aangewezen voor kleine groepen. Jullie hebben 3 uur de tijd om een DIY-spel te spelen. Dit betekent dus voldoende tijd om tijdens het spel een pauze te nemen. We raden wel een volledig opgeladen toestel te gebruiken en voor de zekerheid een extra powerbank mee te nemen.

Lees zeker voor je aan de slag wil gaan alle info die je zal ontvangen goed door, dan kan je ons bij eventuele vragen steeds bereiken. Er is immers geen garantie dat we de telefoon horen indien je om 2u ’s nachts op pad zou gaan 😉 Wil je assistentie tijdens je spel, dan kan dit tegen een meerprijs en dienen we vooraf vast te leggen wanneer jullie gaan spelen.

Voor wie het allemaal net iets spannender mag, is Escape Game Selfplay de ideale corona-uitstap!

Nog niet helemaal duidelijk? Misschien kunnen de FAQ wat verduidelijking bieden? Of bel ons even op of stuur een mailtje en we verduidelijken onze werking graag!

 COME OUT AND PLAY!