Werking

iChallenge, wie zijn dat?

iChallenge, dat zijn Michiel, Lies en Marjoke die zich fulltime bezig houden met het organiseren van Location Based Citygames, ook wel GPS games genaamd. In België, maar ook in de BeNeLux en zelfs daarbuiten via een mooi partnernetwerk. Wij maken en exploiteren GPS-stadsspelen, voor elk budget, voor elke doelgroep, naar ieders wens!

Location Based Citygames, wat zijn dat?

Location Based Citygames, ook wel GPS-stadsspelen genoemd, zijn spelen die gebeuren in de stad, door middel van tablets met internet- en GPS-verbinding. Het zijn dus outdoor spellen, die enkel in openlucht kunnen gespeeld worden. De rode draad doorheen onze games is dat jouw positie in de stad, van belang is om het spel te kunnen spelen.

Hoe gaat zo’n citygame in zijn werk?

Algemeen

Wij hebben verschillende soorten spelen.

Voor elk stadsspel geldt dat je minimaal met 3 personen dient te zijn om een gps spel te kunnen spelen. Toch raden wij 6 tot 8 personen aan voor een optimale spelbeleving. Elk spel wordt in 1 of meer teams gespeeld. In sommige spelen moeten de teams samenwerken en creatief denken, in andere spelen wordt vooral tegen mekaar gestreden dankzij een goed uitgebouwde strategie. Doorgaans raden wij teams van 4 à 5 personen aan.
Elk spel duurt 2 uur, maar je dient 3 uur in je planning te voorzien. Dat extra uurtje dient voor de spel- en materiaaluitleg, de teamverdeling, de debriefing, de prijsuitreiking etc. Indien nodig, kunnen we de spelduur altijd inkorten. Jammer genoeg is er tijdens een stadsspel geen mogelijkheid tot een pauze voor drank- of eetaangelegenheden.
Onze GPS spelen zijn mogelijk in het Nederlands, Frans en Engels. Bij sommige spelen kun je ook voor Duits of een combinatie van verschillende talen kiezen.

Wij organiseren GPS-stadsspelen. Dat betekent dat elk spel gespeeld wordt d.m.v tablets die in contact staan met internet en het satellietnetwerk. Daardoor kan jouw positie tijdens het spel altijd bepaald worden, wat voor onze spelen heel belangrijk is om het spel te kunnen spelen.
Na je reservatie zal de spelleider jou op het afgesproken moment op de afgesproken locatie opwachten. Hij zal al het nodige spelmateriaal meebrengen. De spelleider ontvangt jullie hartelijk en geeft nadien de speluitleg van het spel dat jullie kozen, in de taal die jullie kozen.

Nadat werd nagegaan of er nog vragen zijn, zal de spelleider de speeltoestellen opstarten en ook de technische uitleg van de spelen toelichten.

Elk team ontvangt van de spelleider een tablet waarop jij je gekozen spel zal spelen. Geen nood, onze spelen zijn heel gebruiksvriendelijk! Je hoeft werkelijk niets van technologie en tablets af te weten om je rot te amuseren met onze spelen!

Terwijl jij aan de slag gaat met jouw team, blijft de spelanimator ter plekke om jou te assisteren indien nodig. Wanneer de strijd is afgelopen en het spel werd beëindigd, verzamelen jullie terug bij de spelleider die maar al te graag laat weten wie het spel gewonnen heeft! Hij verzamelt ook al het materiaal. In de week na het spel ontvang je al je foto’s en geluidsfragmenten, die bij sommige spelen gemaakt worden.

Praktisch per spel

The Target, Operation Freddy, Escape Game en Thema-spelen

Dit zijn creatieve, spannende spelen, waaraan niets kan en moet veranderd worden. Jij hoeft hiervoor na reservatie dus niets meer te doen. Meer uitleg over dit spel kun je terugvinden op de pagina van The Target, Operation Freddy, Escape Game en de Thema-spelen.

PLUS-spelen

Na reservatie ontvang je van ons een mailtje m.b.t. de personalisatie van jullie spel. Wij bezorgen jullie een vragenlijst die je voor een bepaalde deadline dient in te vullen en terug te mailen. Op basis van die vragenlijst, zorgen wij voor de unieke personalisatie van jullie PLUS-spel! Verder rest jou enkel nog af te tellen naar de dag van je groepsactiviteit!

Meer uitleg over onze PLUS-spelen kun je hier terugvinden. Ontdek alles over Freddy PLUS Vrijgezellen Mannen, Freddy PLUS Vrijgezellen Vrouwen, Freddy PLUS Teambuilding of Freddy PLUS Feestvarken.

Op Maat-spelen

Afhankelijk van de graad van personalisatie, bespreken we telefonisch jouw spel of komen wij persoonlijk bij jou langs om samen jouw spel te creëren. Heb je zelf leuke stadsspel opdrachten of GPS game ideeën? Dan gaan we samenwerken om jullie origineel GPS spel onvergetelijk te maken! Indien je een uniek en verbluffend spel wenst maar zelf de tijd niet hebt, bezorgen wij je een lijst met vragen om jullie Op Maat-spel helemaal naar wens op te stellen, of reik je ons een thema aan waarbinnen wij een luxe-spel voor jou ontwikkelen! Wij bruisen immers van de ideeën en opdrachten voor een uniek en spannend stadsspel! Tenzij het spel anders vereist, hoef je nadien ook niets meer te doen!

Bij CodeCrackers krijg je een mailtje om de geheime locatie samen af te spreken, het gestolen voorwerp aan jullie groep aan te passen en enkele praktische zaken af te spreken. Bij Team Me Up sturen we graag enkele voorstellen voor vragen en opdrachten, luisteren we naar jullie voorstellen en komen we indien nodig eens langs.

Moet ik zelf iets meenemen?

Neen! iChallenge zorgt voor al het spelmateriaal! Jij dient er wel voor te zorgen dat de groep makkelijke schoenen draagt, voorzien is op alle weersomstandigheden, indien nodig zijn/haar leesbril bij de hand heeft en verder niet te veel rommel met zich meesleurt!

Nog niet helemaal duidelijk? Misschien kunnen de FAQ wat verduidelijking bieden? Of bel ons even op of stuur een mailtje en we verduidelijken onze werking graag!

 COME OUT AND PLAY!