Terug naar alle posts

Een teambuilding op een koude winterdag organiseren? Probeer eens een VR-spel!

Wat nu als je een teamdag wilt organiseren op een koude winterdag? Er zijn verschillende activiteiten die je indoor kan doen en alsnog kan je met je team dan een teambuilding organiseren. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen uit een virtual reality spel waarbij samenwerken cruciaal is. In deze blog lees je alles over ons indoor aanbod!

Degene die ons kennen weten dat alles bij iChallenge draait rond het aanbieden van buitenactiviteiten. Met bovendien als extra meerwaarde bij elke activiteit ook een stad naar keuze te ontdekken. Bedrijven, vrienden, families, jeugdgroepen en jeugdverenigingen spelen allemaal al met onze toepassingen die via GPS en internet verbonden zijn. Maar het zijn niet zomaar citygames, bij ons worden ze begeleid door een spelbegeleider. Het menselijk aspect vinden we dan ook zeer belangrijk. Hierdoor bieden we dan ook steeds de optie aan om onze activiteiten met begeleiding te spelen.

We leven nog steeds in België, dus het weer kan soms wel wat wispelturig zijn. Dit houdt echter de meeste mensen niet tegen om toch een citygame buiten met ons te spelen. Maar we kunnen begrijpen dat op koude regenachtige dagen het minder leuk is om een buitenactiviteit te beleven met je collega’s of vrienden. Daarom biedt iChallenge ook Virtual Reality spelen aan!

Hoe werkt een VR-spel nu juist?

Het is heel simpel. Jij boekt 1 van onze VR-spelen, je hebt de keuze uit een heel arsenaal met allemaal verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden. Wij voorzien al het nodige materiaal en nadien sturen wij een spelbegeleider naar jouw locatie. Dit kan een restaurant, een vergaderzaal in je bedrijf, een huis, … zijn. Voor elke groep neemt de spelbegeleider een VR-bril mee, de verschillende puzzels en bij ons VR-spel Excalibur krijg je zelfs een hele set-up met monitor waardoor je kan meekijken in de virtuele wereld. Vervolgens geeft de spelbegeleider een korte technische uitleg over de VR-bril en nadien legt hij de regels van het spel uit. En dan is het eindelijk tijd om zelf te spelen!

In ons aanbod kan je verschillende thema’s terugvinden. Zo hebben we 2 VR-spelen die geïnspireerd zijn op een populaire Netflix-reeks: La casa de Dinero en Squad Game. Ook hebben we een high-end virtual Reality spel waarbij de puzzels en lay-out next level zijn, wil je dit dan kies je best voor Excalibur! Maar bij al deze spelen is het concept hetzelfde: één persoon per groep zet de VR-bril op en beschrijft wat hij ziet aan de rest van zijn team. Met behulp van een controler kan deze persoon zich bewegen in de virtuele wereld alsook voorwerpen verplaatsen of dingen opendoen. De andere personen hebben ook een belangrijke taak, zij moeten aan de hand van de informatie die ze krijgen van de persoon met de VR-bril op zoek gaan naar de juiste puzzel bij hun op tafel. Enkel en alleen door goede communicatie en samenwerking skills zal het team erin slagen om het level te volbrengen. Slagen ze hierin, dan wordt er gevraagd om de VR-bril door te geven aan een andere speler in hun team.

    

Wat doet de spelbegeleider?

De spelbegeleider is tijdens heel de activiteit aanwezig in de ruimte. Naast alles opstellen in het begin en de (technische) uitleg geven, helpt hij de teams ook doorheen het spel. Hij houdt de teams in de gaten en geeft indien nodig cryptische tips om de teams verder te helpen. Ook wanneer er logistieke problemen zijn, schiet de spelbegeleider meteen in actie en lost hij deze op. Bij een aanbod van zoveel verschillende VR-spelen is het dus perfect mogelijk om een warme winter teambuilding te organiseren!

 

Ontdek het VR aanbod van iChallenge

Ben je benieuwd geworden naar het VR aanbod van iChallenge. Hier lijsten we alvast enkele van onze meest gespeelde virtual escape rooms op. Eerst en vooral hebben we La Casa de Dinero. Hierbij daagt El Professor de deelnemers uit om zo veel en zo snel mogelijk geld te stelen van de Rijksmunt. Je kruipt in de huid van Rio, Denver of zelfs Nairobi en gaat per level op zoek naar clues om raadsels op te lossen. Squad Game is zoals eerder gezegd gebaseerd op de populaire Netflix-serie squit game. Net zoals in de serie wordt je team uitgedaagd om een reeks minigames te volbrengen. Zo zal je het populaire “red light, green light” trotseren en zal je zelfs over de beruchte glazen brug moeten wandelen. Tijdens het VR-spel verlies je gelukkig enkel een virtueel leven! 😉

    

Heb je zin gekregen om een next-level virtual reality spel te spelen? Dan is ons spel Excalibur de perfecte keuze. Hierbij moet je met je team zo snel mogelijk het zwaard Excalibur uit een rotsblok bevrijden. Voor je dit kan doen wordt je gedropt in een virtueel kasteel waar je in verschillende kamers raadsels zal moeten oplossen. Indien het jouw team lukt om de puzzels op te lossen, dan krijg je als beloning een sleutel. Wanneer je alle sleutels verzameld hebt kan je starten aan de grote finale: Excalibur bevrijden. in deze VR game is samenwerken cruciaal. Een gedetailleerde beschrijving van wat je in de VR-bril ziet in combinatie met oplettende teamleden aan tafel is alvast een troef waarbij je heel wat tijd kan winnen.

Via deze link kan je al onze virtual reality spelen bekijken: indoor VR-spelen iChallenge. Heb je toch nog altijd zin om een citygames te spelen dan kan je via volgende link alles ontdekken: outdoor citygames iChallenge.

 

Terug naar alle posts

Meer...

 
 • Wat een leuke, actieve en uitdagende activiteit. Het spel was eenvoudig, maar ook uitdagend, de winnaarsmentaliteit kwam bij vele collega’s naar boven. Een aanrader om te spelen en mekaar op een andere manier beter te leren kennen.

  Heidi

 • We hebben met de familie een leuke namiddag gehad. We kunnen het aan iedereen aanraden! Het spel is geschikt voor jong en oud.

  Geert

 • The Target gespeeld in Veurne met een groep van 10 personen. Met de vier tablets: allemaal 1 maal gangster kunnen zijn en drie keer poltie. We hebben genoten van het spel!

  Joachim

 • Voor onze teambuilding hadden wij gekozen voor de Escape Game! Ik kan dit stadsspel alleen maar aanraden! Het spel startte op het afgesproken tijdstip. De raadsels waren zeker niet gemakkelijk, maar dat vonden wij juist het leuke er aan!

  Neslihan

 • We hebben ongelooflijk goed gelachen, was een heel leuke teambuildingactiviteit! Toegankelijk voor iedereen, brengt heel wat creativiteit bij de mensen naar boven.

  Caroline