Terug naar alle posts

5 steden om te ontdekken deze zomer

Zin om een uitstap te doen, maar weet je nog niet waarheen? Met iChallenge organiseren we spelen in bijna alle Belgische steden, en we delen graag onze tips voor de zomer met jullie! Brussel, Gent, Brugge en Antwerpen kennen jullie waarschijnlijk al, maar wat dacht je van deze minder voor de hand liggende steden?

1. Mechelen

Met het autoluwe binnencentrum is Mechelen de ideale locatie voor een stadsspel. Wij starten onze spelen op de Markt, onder de Sint-Romboutskathedraal. Het vernieuwde stadcentrum van Mechelen is zeker een bezoekje waard: de Bruul is verkozen tot mooiste winkelstraat van het land, en het drijvend stuk Dijlepad is een echte aanrader. Bierliefhebbers kunnen na het stadsspel genieten van een Gouden Carolus, gebrouwen bij Brouwerij het Anker in Mechelen. In Mechelen hebben we trouwens een speciaal thema-spel ‘Maneblussers’, waarbij je alles te weten komt over de Maneblussers, de Nekker en andere Stadslegenden!

2. Oudenaarde

Koersliefhebbers kennen Oudenaarde vast en zeker van de Ronde van Vlaanderen, maar de stad heeft wel meer te bieden dan dat. De vernieuwde Markt biedt een prachtig uitzicht op het gotische stadhuis van Oudenaarde. Daarnaast valt er heel wat te beleven in Oudenaarde: twee kermissen per jaar, Bierfeesten en natuurlijk ook de aankomst van ‘Vlaanderens mooiste’. Leer de stad kennen met ons ludieke spel Operation Freddy of achtervolg de dieven tijdens het spannende stadsspel The Target!

3. Kortrijk

Een ideale stad voor een vrijgezellenfeest of een andere stadsactiviteit? Kortrijk heeft alle troeven in huis om er een echte topdag van te maken. Ontdek tijdens het spel Operation Freddy het historischeBegijnhof, de gezellige Markt en de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Achteraf zin om nog iets te drinken? Dan kunnen we alvast Buda beach aanraden, een gezellig stukje strand langs de Leie.

4. Lier

Zowel voor goed eten en drinken als voor interessante historische locaties, moet je in Lier zijn. Het ludieke stadsspel Operation Freddy en het mysterieuze Escape Game leiden je langs de unieke Zimmertoren, de gezellige Grote Markt langs het water naar het prachtige Stadspark. Voor een mix van historische gebouwen, groen en water is Lier zeker en vast een bezoekje waard!

5. Tongeren

Dat je in Tongeren het standbeeld van Ambiorix kan vinden, dat hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het beeld is dan ook de startlocatie van onze stadsspelen. Maar Tongeren, de eerste stad van België, heeft nog heel wat meer te bieden. Zo kom je tijdens Operation Freddy te weten wat de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek zo uniek maakt, jaag je tijdens The Target op gangsters in het Stadspark de Motten en kan je tijdens het Escape Game gijzelaars bevrijden uit de klauwen van Dr. Crypto aan de middeleeuwse wallen.

Terug naar alle posts

Meer...

 
  • Wat een leuke, actieve en uitdagende activiteit. Het spel was eenvoudig, maar ook uitdagend, de winnaarsmentaliteit kwam bij vele collega’s naar boven. Een aanrader om te spelen en mekaar op een andere manier beter te leren kennen.

    Heidi

  • We hebben ongelooflijk goed gelachen, was een heel leuke teambuildingactiviteit! Toegankelijk voor iedereen, brengt heel wat creativiteit bij de mensen naar boven.

    Caroline

  • Voor onze teambuilding hadden wij gekozen voor de Escape Game! Ik kan dit stadsspel alleen maar aanraden! Het spel startte op het afgesproken tijdstip. De raadsels waren zeker niet gemakkelijk, maar dat vonden wij juist het leuke er aan!

    Neslihan

  • The Target gespeeld in Veurne met een groep van 10 personen. Met de vier tablets: allemaal 1 maal gangster kunnen zijn en drie keer poltie. We hebben genoten van het spel!

    Joachim

  • We hebben met de familie een leuke namiddag gehad. We kunnen het aan iedereen aanraden! Het spel is geschikt voor jong en oud.

    Geert