Terug naar alle posts

Tips & tricks bij het plannen van een vrijgezellenactiviteit

Yes! Het is zover! Jouw zus, beste vriendin, coolste maat of kleine broertje stapt eindelijk in het huwelijksbootje! Je kijkt er enorm naar uit! Niet zozeer naar de dag zelf, waar je ongetwijfeld op de single best man of romantische bruidsmeisjes zal jagen, maar des te meer naar het vrijgezellenfeest dat je nu mag gaan organiseren! Wordt het een vrijgezellendag of een heel vrijgezellenweekend? Een vrijgezellenfeest in de studentenstad van weleer of een don’t-ask-don’t-tell vrijgezellenweekend in het buitenland? Het is een feit dat wanneer ze jou als getuige vragen, je hart meteen brandt van verlangen om die vrijgezellenuitstap te organiseren. Maar wat zijn de ongeschreven regels wanneer je op zoek gaat naar de leukste vrijgezellenactiviteiten voor jouw bestie? Uit onze ervaring, kunnen we je alvast volgende tips voor een super vrijgezellenfeest meegeven:

 1. Wie gaat mee op vrijgezellenuitstap?

Zorg ervoor dat je ruim op tijd van de bruid– of bruidegom-to-be een lijstje krijgt met de namen én contactgegevens van die speciale mensen die zij er op hun vrijgezellenfeest voor vrouwen of vrijgezellenfeest voor mannen graag bij willen. Niets zo erg als blijkt dat die ene goeie vriend van de jeugdbeweging vergeten werd, of de rare tante er wel bij is, terwijl de bruid daar helemaal geen behoefte aan had op haar vrijgezellenfeest. En met ruim op tijd, bedoelen we echt minstens een maandje of 6, als het even kan.

 1. Wanneer op vrijgezellenuitje?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Maar ook des te meer moeite om een datum te vinden die voor iedereen ok is om op vrijgezellenfeest te gaan. Ons voorstel? Kies zelf in samenspraak met de bijna-gehuwde (want duh! De bruid(egom) moet zeker meekunnen!) een datum of 4 en gooi deze in de vrijgezellengroep. De datum met het meeste aantal mogelijke aanwezigen wordt D-Day op jouw vrijgezellenuitstap te organiseren! (met de D van Deskundig georganiseerde vrijgezellendag!)

 1. Wat gaan we doen als vrijgezellenactiviteiten?

Onze allerbeste en veruit belangrijkste tip: kies alleen vrijgezellenactiviteiten en vrijgezellenopdrachten waarvan je denkt dat de vrijgezel in kwestie ze zelf wil doen! Vele getuigen maken de fout om voor vrijgezellenactiviteiten te kiezen die vooral ‘de groep’ of zijzelf graag zouden doen. Vaak leidt dat tot heel wat (verborgen) teleurstelling bij de bride– of groom-to-be. Is er weerstand bij de groep? Trek het je niet aan! Vertel hen dat de vrijgezel in kwestie op de eerste plaats komt en dat het net voor hem/haar is dat je een origineel en superleuk vrijgezellenfeest wil organiseren!

 1. Actieve sportdag of lam doorzakweekend?

Alles hangt af van de voorkeuren van de vrijgezel. Zorg voor een mooi evenwicht tussen actieve doe-activiteiten en gezellige rustmomenten. Maak je planning niet te strak, zodat er altijd ruimte is voor nog een snelle hap, een extra drink-momentje of een ludieke ingeving van het moment (Karaokeeeee!). Maak er gewoon een leuke vrijgezellendag van die uitstraalt dat er ook wat planning aan vooraf gegaan is! Zo voelt de vrijgezel zich meer dan ooit gewaardeerd, zonder dat er stress bij hoeft te komen kijken! Een stadsspel voor een vrijgezellenfeest lijkt ons altijd een goeie zet!

 1. Planning opstellen en reservaties maken!

Het is zonde om superveel leuke vrijgezellenideeën te hebben en dan te moeten horen dat jouw supermegaformidastische vrijgezellenstadsspel reeds volzet is op jullie uitgekozen datum! Maak dus op tijd een ‘losse’ dagplanning, neem reeds opties bij de gewenste vrijgezellenactiviteiten die jij wil inplannen, koppel terug naar de groep en geef hen een duidelijke deadline om hun aanwezigheid te bevestigen. Van zodra die deadline er is, maak je al je reservaties voor jullie vrouwen vrijgezellenfeest of mannen vrijgezellenuitstap! Zo ben jij er zeker van dat alles tiptop in orde is en kan je je eigen stress laten varen, zodat je des te meer ruimte hebt om de huwelijksbootjesstress van je vrijgezel op te vangen!

 1. Geniet!

Last but not least: Have fun en geniet van jullie vrijgezellenfeest! Na al het planwerk op voorhand is het eindelijk tijd voor het vrijgezellenfeest. Laat alle stress varen en geniet van de fantastische dag! De vrijgezel trouwt (hopelijk) maar 1 keer!

Terug naar alle posts

Meer...

 
 • Wij hebben met z’n allen enorm genoten. Dank je wel voor je uitleg en dergelijke. De foto’s zijn leuk geworden

  Maria

 • Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en fijn bedrijfsuitje. De collega’s hebben een fijne tijd beleefd en raden dit zeker aan bij kennissen!

  Ken

 • Hartelijk dank voor de prachtige namiddag die we vrijdag in Buggenhout Bos mochten beleven. De aanwezigen waren ook nadien laaiend enthousiast. De foto’s spreken voor zich. Voor herhaling vatbaar!

  Dominiek