iChallenge goes to Zürich

“Hey iChallenge, kunnen jullie ook een spel op maat maken om in Zurich te spelen?”

In 2023 trokken we tijdens de zomervakantie voor een volledig spel op maat naar Zurich (Zwitserland). Voor de klant was het belangrijk om een mix van toeristische hotspots in het spel te verwerken alsook persoonlijke opdrachten. 

Starten deden we op Grossmünster en daar vond je ook al meteen de eerste missie. De Grossmünster kerk heeft een speciale legende. De kerk is namelijk gebouwd op de graven van de stadspatroonheiligen Felix en Regula. Ze werden onthoofd omdat ze een bepaald order niet uitvoerden. Volgens de legende stonden deze twee miraculeus terug recht na hun onthoofding. Ze namen hun hoofden in hun hand en wandelden toen zelfs nog welgeteld 40 passen de berg op, op die plek baden ze en vielen uiteindelijk (terug) op de grond. Daarom werd op deze ‘heilige’ plek de kerk gebouwd.

In de route hadden we ook enkele speciallekes gestopt. Zo konden de deelnemers namelijk stoppen in een chocoladewinkeltje en werden ze getrakteerd op een speciaal stukje chocolade. De andere bijzondere opdracht vond plaats in Teddy’s Souvenir shop. Deze winkel stond namelijk vol met koekoeksklokken. Als we je zeggen dat we de opdracht geïnspireerd hebben op een opdracht uit een aflevering van de Mol, kan je misschien al wel bedenken wat we hebben gedaan. De opdracht was simpel, zoek de exacte koekoeksklok die je op je tablet terugvindt in deze winkel. Sommige groepen vonden hem meteen en anderen hadden wat meer tijd hiervoor nodig. Uiteindelijk heeft elk team alle opdrachten volbracht en werd er nog prijs voorzien voor het winnende team.

← Terug naar overzicht citygame op maat.