Patient Zero – Online Escape Room

€55 incl. BTW per team van maximaal 5 deelnemende 'schermen'. Extra teams mogelijk aan € 55 incl. BTW per team.

Terug naar alle spelen

Zonder spelleiding van iChallenge. Begeleiding op afstand mogelijk mits meerkost.

Je speelt op je eigen laptop of pc (werkt niet op smartphone/tablet!)

Iedereen die wat fun wilt

+- 90 min

wat?

Je zal moeten samenwerken om de puzzelstukken te kunnen vinden en de codes te kraken die het anti-gif kunnen vrijgeven. Ga jij het virus eindelijk bestrijden?

Patient Zero is een online Escape Room. Je speelt het spel alleen of met een team van 2 tot 5 personen, elk achter je eigen laptop of PC, of gezellig bij elkaar in de woonkamer. Tip: als je niet allemaal op dezelfde locatie bent kan je met elkaar communiceren met een programma zoals Skype, Zoom of Whatsapp. Meerdere teams kunnen ook zeker tegen mekaar strijden!

«Je bent vandaag begonnen met je nieuwe baan als onderzoeker bij GenoFarma, een BioTech bedrijf dat zich met exotische ziektes bezighoudt. Het is erg rustig op je werk omdat de meeste onderzoekers de laatste dagen met griep naar huis zijn gegaan. Dr. Schnitzler, je directe leidinggevende die jou vandaag zou opleiden, is ook net vertrokken met ontzettende hoofdpijn. Net als je bij de patient een paar kamers verderop wilt gaan kijken, gaat het alarm af en krijg je een boodschap via het intercomsysteem.”

Lukt het jullie om de geheimen achter dit mysterieuze virus te ontrafelen en op tijd een vaccin te produceren?

PS: als je graag een online escape room wil, maar liever even niet aan virussen denkt, hebben we ook nog andere thema’s beschikbaar. Vraag zeker naar de mogelijkheden!


hoe?

Tijdens het spel verken je via een internet browser een gebouw in 3D, waarin verschillende puzzels verborgen zitten die je moet oplossen. Als je vastloopt kan je om de 10 minuten een hint vragen, die je verder zal helpen. Weet dat het vragen van een hint extra minuten kost, die bij je totaaltijd worden opgeteld.

Het gaat er in het spel in eerste instantie om dat je je amuseert, dat je de oplossing van het spel weet te vinden en uiteindelijk ook om de totale eindtijd. Het doel is om in een zo laag mogelijke tijd de oplossing te vinden. Je kan het spel met meerdere groepen tegen elkaar spelen en dan de eindtijden met elkaar vergelijken. Een gemiddeld spel duurt tussen de 60 en 90 minuten, maar je krijgt uiteraard alle tijd die je nodig hebt.

In dit spel speel je met verschillende rollen. De helft van je team is onderzoeker en begint in een kantoor. De andere helft is patient en begint in een ziekenhuisbed. Om de puzzels op te kunnen lossen moeten jullie goed communiceren en samenwerken.

Wat als we nu eens ‘virtuele’ wraak nemen? In dit spel kun je zelf ein-de-lijk het virus vernietigen!


Aantal personen:
max 5 personen/schermen per team, meerdere teams mogelijk

Spelduur:
Gemiddeld 1 à 1,5u, langer kan zeker

Extra:
Topper om vanop afstand met vrienden, familie, collega's,... samen aan een gemeenschappelijk doel te werken! Fun verzekerd!
Desgewenst kan iChallenge voor een meerkost jullie spel vanop afstand begeleiden.
Per spel kunnen maximaal 10 teams van 5 schermen deelnemen.

Zeer geschikt als:
familie-event, ontspannend moment met vrienden, teambuilding