The Reality Experience – leid met je team een bedrijf

Prijs op aanvraag.

Terug naar alle spelen

Professionele begeleiding

Aangepaste speltoestellen

Voor kleine groepen

Overal snel speelbaar

wat?

Samen met je team run je een bedrijf. Hierbij krijgt ieder teamlid per ronde een andere taak. Er zijn teamleden die verantwoordelijk zijn voor “de office”, zij zien op hun TV-scherm virtuele voorwerpen die verzameld kunnen worden en geld opleveren. Andere personen krijgen een tablet en moeten deze voorwerpen verzamelen. Een klein probleempje, alleen de mensen van de office zien de voorwerpen. Via een Walkie talkie zullen de mensen van de office richtlijnen moeten geven aan de personen met een tablet. Via duidelijke communicatie zal het team er in slagen om geld te verzamelen.

Extra geld kan verzameld worden tijdens een creatieve opdracht. Deze opportuniteit wordt zichtbaar op het scherm in de office en als gevolg kiezen de office mensen of ze een creatieve opdracht uitvoeren of niet. Naarmate het spel vordert komen er steeds meer en meer opportuniteit, er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. Goede keuzes worden beloond doordat het bedrijf rendabel blijft, foute keuzes daarentegen …

In het spel krijgen mensen de kans om te experimenteren met andere manieren van gedrag en communicatie. Tijdens verschillende reflectiemomenten wordt er ingezoomd op de dingen die goed lopen en de dingen waar er nog extra aandacht aan besteed kan worden. Je ziet namelijik meteen de impact van de communicatie tussen de verschillende teamleden. Teamwork, motiveren, leiding geven, omgaan met verandering zijn maar enkele skills die aan bod komen tijdens dit uitdagende spel.


hoe?

Tijdens the Reality Experience moet je met je team een bedrijf starten en geld verdienen. Om dit te kunnen doen zal elk teamlid een specifieke rol krijgen. Zo zijn er mensen die op het terrein met een tablet zullen bewegen om geld te vinden. Teamleden die vanuit het kantoor de terreinmensen moeten aansturen naar de juiste geldlocatie. En leden die extra punten kunnen verdienen door opdrachten uit te voeren. Elke rol is belangrijk, enkel door goede communicatie en samenwerking kan je je bedrijf rendabel maken.

Starten doen we steeds in de office. Hier is er per team een computerscherm beschikbaar. De office is verantwoordelijk voor de aansturing van de andere teamleden. Communiceren tussen de verschillende schakels van het bedrijf is mogelijk via walkie talkies. De mensen die geld verzamelen, beschikken over een tablet. Regelmatig moeten ze hun al reeds verzamelen geld inleveren bij de bank. Alleen op die manier kan er geld overgemaakt worden naar je bedrijf.


Aantal personen:
max. 8 pers. per team, meerdere teams tegelijk mogelijk

Spelduur:
min 3 uur - hele dag

Extra:
Prijs op aanvraag.
Spelduur is aanpasbaar.
Perfect te combineren met een coaching of opleiding.
Spel te reserveren via aanvraag.

Zeer geschikt als:
Teambuilding