Corona-proof op pad!

Hoera! We kregen groen licht om jullie opnieuw onze citygames mét begeleiding aan te bieden, zij het onder bepaalde voorwaarden. Scholen en jeugdgroepen krijgen daarnaast een eigen regelgeving voor hun buitenactiviteiten. Daarover lees je hieronder meer.

Vanaf 8 mei mogen we weer buiten-events organiseren voor groepen tot 50 personen. Vanaf juni mogen we dat aantal hopelijk optrekken tot 200 personen.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

 • De toegelaten groepsgrootte wordt onderverdeeld in groepen van maximaal 10 personen per groep.
 • Wij passen onze organisatie zodanig aan, dat er een wisselwerking is waardoor de groepen van 10 nauwelijks met mekaar in contact
 • Bij iChallenge raden we altijd maximaal 5 personen per team aan tijdens een citygame, dus ook die ongeschreven regel blijft behouden.
 • Elke deelnemer draagt ten allen tijden een mondmasker en respecteert de sociale afstand tov zijn teamgenoten en de spelleider.

Scholen en jeugdgroepen mogen die opgegeven aantallen van de overheid overschrijden: zij mogen een groepsactiviteit boeken waarbij de klasbubbel gerespecteerd blijft.

 • Zo zijn wij in staat om, via een goede organisatie met doorschuif- en wisselsysteem, opnieuw grote groepen leerlingen te ontvangen.
 • De speluitleg wordt steeds per klasbubbel
 • Tijdens het spel wordt de klasbubbel onderverdeeld in teams van maximaal 5
 • Leerlingen vanaf 12j dragen altijd een mondmasker en respecteren de sociale afstand onderling en tov de spelleider.

 

Wie wil, kan ook nog altijd een Selfplay Game boeken, waarbij je in je eigen bubbel, groep van 10 of klasbubbel, op je eigen toestel een spel speelt. Ook ons online aanbod is nog  steeds geldig! Alle nodige info daaromtrent kun je op onze DIY-pagina terugvinden.

Spelen buiten België kunnen opnieuw, indien de regels in het betreffende land dat ook effectief toelaten. Contacteer ons gerust indien hier vragen over zouden zijn.

Welke maatregelen zal iChallenge nemen bij de heropstart?

Wij zijn enorm blij dat we weer mogen starten, en om er zeker van te zijn dat we ook kunnen blijven spelen, zullen de volgende maatregelen en protocollen, zonder uitzondering, gevolgd worden. Wij baseren ons voor de opstelling hiervan op de protocollen van Toerisme Vlaanderen. (bron: klik hier)

Veiligheidsmaatregelen bij een begeleid stadsspel vanaf 8 mei:

 • iChallenge zal op voorhand een instructievideo / instructiefiche / te volgen richtlijnen bezorgen aan de contactpersoon. Dit doen we om de contacttijd ter plaatse tussen de spelleider en deelnemers en tussen de deelnemers onderling, zoveel mogelijk te beperken. De contactpersoon is verantwoordelijk voor de bedeling daarvan voor speldatum, bij zijn deelnemers.
 • De contactpersoon deelt zijn groep in in groepen van maximaal 10 personen, en die groepen in 2 teams van maximaal 5 personen per team.
 • Iedereen draagt altijd een mondmasker en respecteert de opgelegde sociale afstand.
 • De 6 gouden regels die werden opgelegd door de Veiligheidsraad zijn ook hier van toepassing en moeten ten allen tijden worden toegepast.
 • Alle tablets en speelkaarten zullen zowel voor- als na jullie spel ontsmet worden

Last but not least: Wij hopen uit de grond van ons hart dat jullie opnieuw massaal komen spelen! Schrap je spel niet helemaal van de planning maar zoek een nieuw moment om alsnog te komen genieten van onze spelen! Alleen zo kunnen wij deze pandemie overleven. Bedankt alvast voor jullie  vertrouwen, en  hopelijk tot zeer binnenkort!

Mochten jullie hierover nog vragen hebben, geef ons zeker een seintje! Je kan ons nog steeds bereiken via 0478076679 of info@ichallenge.be!