Terug naar alle posts

Tips voor het organiseren van een eindejaarsfeest dat nog lang blijft nazinderen

Het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar is het ideale moment om nog eens samen te komen met alle collega’s. Samen terugblikken op het voorbije jaar, maar vooral het nieuwe jaar inzetten met een positief gevoel. Hoe bezorg je alle medewerkers een fantastisch eindejaarsfeest? Met deze tips moet het zeker lukken!

1. Zorg voor een goede planning

Blijven jullie op kantoor voor het kerstfeestje, of kiezen jullie voor een originele locatie? Blijven jullie de hele middag of avond op dezelfde plaats, of beginnen jullie op kantoor om ergens anders te eindigen? Alles is mogelijk, maar denk er wel goed over na en zorg dat de planning niet te strak is. In groep een verplaatsing maken, neemt heel wat meer tijd in beslag dan alleen. Communiceer ook duidelijk de plannen naar alle werknemers, zodat ze zich daarop kunnen voorbereiden. Hou je de exacte plannen toch liever geheim? Communiceer dan een dresscode, of het een actieve of rustige avond wordt en de vervoersmogelijkheden.

2. Wees origineel

Gaan jullie voor de klassieke borrel op kantoor, of kiezen jullie voor een originele activiteit met alle medewerkers? Zorg er in elk geval voor dat het geen saaie bedoening wordt. Met een activiteit voorkom je dat iedereen van begin tot einde aan dezelfde tafel staat te praten met dezelfde collega’s. Wat dacht je van een leuk stadsspel in groepen om de locatie van de eindejaarsreceptie te weten te komen?

3. Elkaar leren kennen

Hoe zorg je ervoor dat collega’s uit verschillende diensten van je bedrijf gaan mengen? Een idee kan zijn om hen naamkaartjes te geven in verschillende kleuren, en aan het begin van de receptie op te roepen om een praatje te slaan met iemand van elk kleur. Of je kan een activiteit doen met groepen die je zelf op voorhand samenstelt, zodat iedereen elkaar leert kennen. Wie weet ontstaan er wel mooie vriendschappen tussen collega’s van verschillende afdelingen!

4. Maak er geen te zatte boel van

Bij een kerstfeestje of eindejaarsborrel mag gerust een glaasje drank, maar zorg ervoor het geen te zatte boel wordt. Beperk het aantal aangeboden drankjes, communiceer duidelijk de grenzen die je stelt aan drankgebruik en schakel eventueel zelfs een taxidienst in, zodat iedereen veilig thuis geraakt. Of je kan een deel van de tijd spenderen aan een spel, en pas achteraf het glas heffen op het nieuwe jaar.

 

 

Terug naar alle posts

Meer...

 
  • Hartelijk dank voor de prachtige namiddag die we vrijdag in Buggenhout Bos mochten beleven. De aanwezigen waren ook nadien laaiend enthousiast. De foto’s spreken voor zich. Voor herhaling vatbaar!

    Dominiek

  • Wij hebben met z’n allen enorm genoten. Dank je wel voor je uitleg en dergelijke. De foto’s zijn leuk geworden

    Maria

  • Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en fijn bedrijfsuitje. De collega’s hebben een fijne tijd beleefd en raden dit zeker aan bij kennissen!

    Ken