Blog

De laatste 100 dagen: maak er een fantastisch feest van!

Het is bijna zover: de laatste 100 dagen in het middelbaar. Waarschijnlijk hebben jullie met de klas al een thema bedacht en staat er ook al een groot feest gepland. Verkleedkleren: check! Een fuif: check! Maar hebben jullie overdag al activiteiten gepland?


Lees meer

Tips voor het organiseren van een eindejaarsfeest dat nog lang blijft nazinderen

Het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar is het ideale moment om nog eens samen te komen met alle collega’s. Samen terugblikken op het voorbije jaar, maar vooral het nieuwe jaar inzetten met een positief gevoel. Hoe bezorg je alle medewerkers een fantastisch eindejaarsfeest? Met deze tips moet het zeker lukken!


Lees meer

5 steden om te ontdekken deze zomer

Zin om een uitstap te doen, maar weet je nog niet waarheen? Met iChallenge organiseren we spelen in bijna alle Belgische steden, en we delen graag onze tips voor de zomer met jullie! Brussel, Gent, Brugge en Antwerpen kennen jullie waarschijnlijk al, maar wat dacht je van deze minder voor de hand liggende steden?


Lees meer

Schooluitstap: weg van het bekende terrein?

Jieha! Je mag opnieuw een schoolreis organiseren! Je hebt heel wat plannen om een originele schooluitstap te plannen, met vernieuwende inzichten en een niet-alledaagse insteek. Maar dan ontdek je het verkregen budget. Hoe kan je in godsnaam een goedkope schooluitstap organiseren en toch creatief uit de hoek komen? De leerlingen gaan op schoolreis naar Tongeren, Gent, Brugge, Ieper, Antwerpen,…, steden met een rijke geschiedenis. Op die schooluitstap spelen ze al jaren een stadsspel met pen en papier, waarbij ze een zoektocht doen naar de geschiedkundige stadstroeven. Want jawel, ook het educatieve kader mag niet vergeten worden! Omdat goedkoop en schooluitstap door busvervoer en slaapplaatsen voor scholen vaak moeilijk te combineren zijn, rest er vaak weinig budget voor de activiteiten op de schoolreis.


Lees meer

Moederdag: en als je haar nu eens een eigen spel cadeau deed?

Op 13 mei is het weer moederdag! Jouw mama is de allerbeste, en je wil haar dat maar al te graag tonen. Maar waarmee kan je haar dit jaar in de bloemetjes zetten? Welk moederdagcadeau zou ze leuk vinden? Opnieuw parfum? Bloemen? Chocolade? Feit is dat onze mama’s heel blij zijn met deze attenties, maar stiekem willen ze niets liever dan weer eens wat zorgeloos tijd met hun geliefde kroost doorbrengen. Een lekkere brunch, een dagje shoppen of samen wilde dieren spotten in de zoo?


Lees meer

Wij zoeken een nieuwe collega!

Wij zoeken een nieuwe collega! Ben jij het manusje van alles met vooral een vlotte pen, een perfecte kennis van het Nederlands en Frans, een rijbewijs, veel zelfdiscipline en vooral heel veel goesting om ook op zaterdag het beste van jezelf te geven tijdens het begeleiden van citygames? Bekijk dan hier onze vacature en stuur als de bliksem je sollicitatie door! Hopelijk tot snel!


Lees meer

Tips & tricks bij het plannen van een vrijgezellenactiviteit

Yes! Het is zover! Jouw zus, beste vriendin, coolste maat of kleine broertje stapt eindelijk in het huwelijksbootje! Je kijkt er enorm naar uit! Niet zozeer naar de dag zelf, waar je ongetwijfeld op de single best man of romantische bruidsmeisjes zal jagen, maar des te meer naar het vrijgezellenfeest dat je nu mag gaan organiseren! Wordt het een vrijgezellendag of een heel vrijgezellenweekend? Een vrijgezellenfeest in de studentenstad van weleer of een don’t-ask-don’t-tell vrijgezellenweekend in het buitenland? Het is een feit dat wanneer ze jou als getuige vragen, je hart meteen brandt van verlangen om die vrijgezellenuitstap te organiseren. Maar wat zijn de ongeschreven regels wanneer je op zoek gaat naar de leukste vrijgezellenactiviteiten voor jouw bestie? Uit onze ervaring, kunnen we je alvast volgende tips voor een super vrijgezellenfeest meegeven:


Lees meer

Samenwerken en bouwen aan vertrouwen: teambuilding to the rescue

“Teambuilding”. Bij ons roept het vooral het beeld op van een gillende Marjoke achter het stuur tijdens de slipcursus. Voor ons is het allerminst een verplichte dag waar veel werkuren verloren gaan. En zo zullen ook sommige collega’s in jouw bedrijf uitkijken naar een dagje gratis vertier. Andere medewerkers melden zich misschien standaard ziek en enkelen kijken er misschien wel naar uit om met hun collega’s eens buiten de werkvloer op stap te gaan. Maar de essentie gaat vaak verloren.


Lees meer

Getest en goedgekeurd: the Escape Game

Sommigen hebben het al gemerkt, anderen nog niet, maar het nieuwe jaar heeft heel wat nieuwigheden in petto voor iChallenge! Naast onze nieuwe website (jeej!), nieuw logo en de nieuwe huisstijl hebben we ook… “tromgeroffel” een spiksplinternieuw stadsspel voor jullie: het enige echte Escape Game! Daarbij heeft Dr. Crypto heel wat gijzelaars opgesloten in de stad. Er wacht hen een ongelukkig lot, tenzij jullie hen kunnen redden uit de handen van Dr. Crypto!


Lees meer
  • Wij hebben met z’n allen enorm genoten. Dank je wel voor je uitleg en dergelijke. De foto’s zijn leuk geworden

    Maria

  • Nogmaals bedankt voor de goede organisatie en fijn bedrijfsuitje. De collega’s hebben een fijne tijd beleefd en raden dit zeker aan bij kennissen!

    Ken

  • Hartelijk dank voor de prachtige namiddag die we vrijdag in Buggenhout Bos mochten beleven. De aanwezigen waren ook nadien laaiend enthousiast. De foto’s spreken voor zich. Voor herhaling vatbaar!

    Dominiek