Terug naar alle posts

Samenwerken en bouwen aan vertrouwen: teambuilding to the rescue

“Teambuilding”. Bij ons roept het vooral het beeld op van een gillende Marjoke achter het stuur tijdens de slipcursus. Voor ons is het allerminst een verplichte dag waar veel werkuren verloren gaan. En zo zullen ook sommige collega’s in jouw bedrijf uitkijken naar een dagje gratis vertier. Andere medewerkers melden zich misschien standaard ziek en enkelen kijken er misschien wel naar uit om met hun collega’s eens buiten de werkvloer op stap te gaan. Maar de essentie gaat vaak verloren.

Teambuilding: het woord zegt het zelf, bouwen aan het team. Want dat is nog steeds het doel van deze activiteit. Het versterken van de groepsgeest, het bouwen aan vertrouwen in je collega’s, het “wij” denken en niet het “ik en jij”, leren samenwerken, werken aan de communicatie. Dat is de reden waarom je al dan niet geliefde zaakvoerder een teambuildingsdag inplant. Of het nu een teambuilding voor bedrijven, of een teambuilding uitje is voor het personeelsfeest, het doel van zo’n groepsactiviteit is om buiten het standaard kader eens met elkaar te praten, en niet aan de koffiehoek over mekaar te praten.

 

Leer mekaar kennen, ontdek een andere kant van ‘die van gang 3’. De stille boekhoudster blijkt misschien een grappige groepstrekker te zijn. Je commercieel talent houdt zich in groep misschien liever op de achtergrond? Zo’n teambuilding organiseren kan best wel leuke eigenschappen van jezelf en van je collega’s naar voor brengen! Voor een optimaal resultaat raden we je aan om even uit je vertrouwde omgeving te stappen en de groep de kans te geven om samen aan een doel te werken dat losstaat van hun dagelijkse bezigheden.

 

Zo leren ze samenwerken, strategisch denken, wordt hun creativiteit aangemoedigd en ontwikkelen ze strategische skills die ook het groepsgevoel alleen maar ten goede komen. Dat kan perfect met de hele groep samen, maar weet dat je in kleinere teams veel meer inbreng hebt van de hele groep! Bovendien kan je bij het indelen van de teams eens verrassende keuzes maken, zodat het creatieve brein ook eens de verhalen van de administratieve duizendpoot te horen krijgt en omgekeerd. Maak de puzzel en ga het even na: heeft jouw team nood aan wat externe versterking om een teambuilding te organiseren? Overweeg dan zeker eens een leuke, ontspannende en groepsbevorderende teambuildingsactiviteit waarbij samenwerken centraal staat! Weet je niet onmiddellijk wat te doen voor jouw teambuilding? We helpen je alvast op weg met enkele van onze teambuilding activiteiten. Breng jouw personeelsfeest naar een hoger niveau met een spannend stadsspel en bezorg alle collega’s een onvergetelijke dag!

Terug naar alle posts

Meer...

 
  • Wat een leuke, actieve en uitdagende activiteit. Het spel was eenvoudig, maar ook uitdagend, de winnaarsmentaliteit kwam bij vele collega’s naar boven. Een aanrader om te spelen en mekaar op een andere manier beter te leren kennen.

    Heidi

  • We hebben met de familie een leuke namiddag gehad. We kunnen het aan iedereen aanraden! Het spel is geschikt voor jong en oud.

    Geert

  • We hebben ongelooflijk goed gelachen, was een heel leuke teambuildingactiviteit! Toegankelijk voor iedereen, brengt heel wat creativiteit bij de mensen naar boven.

    Caroline

  • The Target gespeeld in Veurne met een groep van 10 personen. Met de vier tablets: allemaal 1 maal gangster kunnen zijn en drie keer poltie. We hebben genoten van het spel!

    Joachim

  • Voor onze teambuilding hadden wij gekozen voor de Escape Game! Ik kan dit stadsspel alleen maar aanraden! Het spel startte op het afgesproken tijdstip. De raadsels waren zeker niet gemakkelijk, maar dat vonden wij juist het leuke er aan!

    Neslihan