Terug naar alle posts

Getest en goedgekeurd: the Escape Game

Sommigen hebben het al gemerkt, anderen nog niet, maar het nieuwe jaar heeft heel wat nieuwigheden in petto voor iChallenge! Naast onze nieuwe website (jeej!), nieuw logo en de nieuwe huisstijl hebben we ook… “tromgeroffel” een spiksplinternieuw stadsspel voor jullie: het enige echte Escape Game! Daarbij heeft Dr. Crypto heel wat gijzelaars opgesloten in de stad. Er wacht hen een ongelukkig lot, tenzij jullie hen kunnen redden uit de handen van Dr. Crypto!

Elke gijzelaar die opgesloten zit in de stad, is verbonden met een netwerk aan raadsels in een bepaalde kleur. Door het oplossen van die puzzels en raadsels, verkrijg je – zonder het te weten – tips om de gijzelaar te bevrijden. We gingen het spel zelf al eens uittesten in Antwerpen. We botsten meteen op een blauw raadsel, waardoor ook alle andere blauwe puzzels en de locatie van de gijzelaar tevoorschijn kwamen. Ons doel? Binnen het kwartier alle blauwe puzzels oplossen zodat we lekker veel geld verdienen met het bevrijden van onze eerste gijzelaar. En ja, we hebben het geprobeerd, maar je hebt dus wel degelijk alle raadsels nodig voor je de gijzelaar kan bevrijden! (En of we dat meer dan 1 keer geprobeerd hebben voor we tot die conclusie kwamen? Misschien…)

Terwijl Michiel de tablet bediende, waren Marjoke en ik druk in overleg om de oplossingen van de raadsels zo snel mogelijk te vinden. Dat was best stresserend, want alles moest binnen de tijd afgewerkt zijn! 15 minuten leek best wel werkbaar, tot Michiel ons team plots per ongeluk naar een verkeerde roze hint leidde, waardoor ook de tijd  om de roze gijzelaar te bevrijden begon te lopen, en we waren nog niet rond met de blauwe!

Gelukkig kent Marjoke het stadscentrum van Antwerpen op haar duimpje, waardoor we net op tijd alles konden afwerken en zelfs 2 handlangers die plots tevoorschijn kwamen konden neerschieten! Of we alle gijzelaars op tijd hebben bevrijd? Dat verklappen we niet ;). Maar het was in elk geval een spannende strijd tegen de tijd, die – gelukkig voor Michiel – niet in een claustrofobische escape room, maar gezellig buiten in het stadscentrum wordt gestreden.

Onze conclusie: na het spelen, waarbij we ons super hebben geamuseerd, hebben we meteen besloten om de samenwerking aan te gaan en de mysterieuze raadsels en ongekende puzzels in deze live escape-game  aan te bieden aan jullie! Ervaar de spanning van het ontsnappen en bevrijden in dit Escape Game en pik tussenin nog een straaltje zon mee! Dat en nog zoveel meer, zijn de sterkste troeven van dit superspannend, uniek en ongeëvenaard escape stadsspel!

Ik wil gerust nog eens meespelen!

Lies

Terug naar alle posts

Meer...

 
  • Voor onze teambuilding hadden wij gekozen voor de Escape Game! Ik kan dit stadsspel alleen maar aanraden! Het spel startte op het afgesproken tijdstip. De raadsels waren zeker niet gemakkelijk, maar dat vonden wij juist het leuke er aan!

    Neslihan

  • We hebben met de familie een leuke namiddag gehad. We kunnen het aan iedereen aanraden! Het spel is geschikt voor jong en oud.

    Geert

  • Wat een leuke, actieve en uitdagende activiteit. Het spel was eenvoudig, maar ook uitdagend, de winnaarsmentaliteit kwam bij vele collega’s naar boven. Een aanrader om te spelen en mekaar op een andere manier beter te leren kennen.

    Heidi

  • We hebben ongelooflijk goed gelachen, was een heel leuke teambuildingactiviteit! Toegankelijk voor iedereen, brengt heel wat creativiteit bij de mensen naar boven.

    Caroline

  • The Target gespeeld in Veurne met een groep van 10 personen. Met de vier tablets: allemaal 1 maal gangster kunnen zijn en drie keer poltie. We hebben genoten van het spel!

    Joachim